Negen doden bij brand in Bengaalse kledingfabriek

woensdag 09 oktober 2013

Een brand in een kledingfabriek in de Bengaalse stad Gazipur heeft dinsdagavond opnieuw negen medewerkers het leven gekost. Men verwacht dat het dodental zal oplopen.

Ongeveer vijftig medewerkers raakten gewond bij de brand, die uitbrak in de breiselafdeling van de Aswad Composite Mills fabriek. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

De fabrieksdirecteur, Emdad Hossein, vertelde de Daily Star dat 170 fabrieksarbeiders - van de 3.000 medewerkers - nog werkzaam waren op het moment dat de brand uitbrak. De meesten konden het gebouw ongedeerd verlaten. Zelf is Hossein gewond geraakt tijdens zijn ontsnapping aan de vuurzee. Drie managers zijn omgekomen, meldt Reuters.

Ondertussen loopt het dodental als gevolg van een brand of instorting van een kledingfabriek in Bangladesh op. De grootste ramp was de instorting van het Rana Plaza bij Dhaka, waarbij ruim 1.100 fabrieksmedewerkers omkwamen. De gevaarlijke arbeidsomstandigheden in veel fabrieken hebben de mondiale kledingindustrie en de overheid op scherp gezet.