Net-a-Porter te koop?

donderdag 10 oktober 2013

Hardnekkige geruchten doen de ronde dat de luxe webshop Net-a-Porter weer te koop is en dat e-tailer Yoox.com de geïnteresseerde partij is. Dat meldt Women's Wear Daily.

Ruim drie jaar geleden werd de site - het geesteskind van oprichter Natalie Massenet - overgenomen door luxeconcern Richemont. Eerder dit jaar zou Yoox, dat een marktkapitalisatie van 1,43 miljard euro heeft, inderdaad belangstelling hebben getoond voor een eventuele overname van Net-a-Porter, meldden bronnen uit de mode industrie. De gesprekken zouden op niets zijn uitgelopen omdat Massenet niet aan Yoox zou hebben willen verkopen.

Federico Marchetti, de oprichter en topman van Yoox, heeft in een gesprek met WWD echter ontkend dat er momenteel onderhandeld wordt. "Yoox is een mondiaal merk en daarom is het logisch dat het niet alleen organisch groeit, maar dat mogelijke acquisities ook worden onderzocht. Zoals ik al heb gezegd, wordt er op dit moment niet onderhandeld met Richemont," aldus Marchetti.

Toch blijft het gonzen van de geruchten van een mogelijke verkoop. Richemont kocht Net-a-Porter in 2010 voor 350 miljoen pond, en naar schatting zou de webshop nu drie keer zoveel waard zijn. Voordat topman Johann Rupert eerder dit jaar een sabbatical nam, zei hij dat Richemont sneller van zijn slechte investeringen af moest, en hoewel Net-a-Porter absoluut geen slechte investering is geweest - de site zou in de afgelopen vijf maanden tweecijferige groei hebben geboekt - is e-commerce niet een kernactiviteit van Richemont.