Nieuwe CEO voor Hermès

dinsdag 04 februari 2014

Patrick Thomas heeft zich teruggetrokken uit zijn rol als CEO van Hermès. Axel Dumas, die eerder co-CEO was, heeft zijn verantwoordelijkheden overgenomen. Dat meldt de Britse Vogue.

Thomas, die op 66-jarige leeftijd met pensioen gaat, was in 1989 het eerste niet-familielid die een managementpositie kreeg in het familiebedrijf. Tot 1997 werkte hij voor het Franse modehuis als managing director, waarna hij de overstap maakte naar whiskyfabrikant William Grant & Sons. In 2003 keerde hij terug als CEO.

Dumas maakt deel uit van de zesde generatie van de Hèrmesfamilie. Het modehuis werd in 1873 opgericht als zadel- en tuigfabrikant. Eerder was hij verantwoordelijk voor de juwelen- en lederwarendivisies, de meest lucratieve takken van het familiebedrijf. In 2011 werd hij benoemd tot COO.

Dumas trad in 1993 in dienst bij Hermès. Hij studeerde aan de prestigieuze Sciences Po in Parijs en Harvard in de Verenigde Staten. Hij werkte na zijn studie onder andere als bankier voor Paribas in Beijing en New York.