Nieuwe CEO voor Scabal

dinsdag 15 oktober 2013

Stefano Rivera is benoemd als CEO van de Belgische specialist in luxe stoffen en pakken, Scabal. Oud-CEO Gregor Thissen wordt "executive chairman" en geeft de dagelijkse leiding in handen van de Italiaan Rivera.

Stefano Rivera is in september al benoemd tot CEO, maar het bedrijf heeft het nieuws nu pas bekend gemaakt. De nieuwe topman kan bogen op een rijke carrière in kleine en grote internationale marketing-, productie- en distributiebedrijven en werkte op verschillende locaties in Europa, maar heeft geen modeachtergrond. Hij was retaildirecteur bij bandenfabrikant Bridgestone en daarna managing director retail EMEA bij Goodyear Dunlop

Volgens het bedrijf is Rivera aangetrokken om organisatorische veranderingen door te voeren die "Scabal in staat moeten stellen nog beter in te spelen op de wensen van zijn zijn cliënteel en zakenpartners", aldus het persbericht.

Voor Gregor Thissen is een nieuwe functie gegreëerd. Als executive chairman gaat hij zich toeleggen op strategische vraagstukken op lange termijn, nieuwe marktontwikkelingen en het merkimago.