Nieuwe eigenaar Bulaggi

vrijdag 24 januari 2014

Het Nederlandse tassenmerk Bulaggi en het achterliggende bedrijf Arwa BV, hebben een nieuwe eigenaar: ondernemer Dick Tijssen. Het personeel van Bulaggi blijft bij het bedrijf werken.

Het tassenmerk werd bijna 45 jaar geleden opgericht door Trix en Win Walraven. In 2007 gaven ze het stokje door aan zoon Arjan Walraven. Hij leidde het bedrijf door de crisis heen, maar heeft nu toch besloten om het merk van de hand te doen. "Ik merkte dat ik niet op de goede plek zit. Hoewel het bedrijf na al die jaren als een zusje voelt voor mij, gaat het leiden ervan ten koste van mijn gezondheid. De medewerkers en het label verdienen een eigenaar die zich met hart en ziel kan inzetten."

Hoewel Tijssen nog geen ervaring heeft in de modebranche heeft Walraven alle vertrouwen in hem. "Ik ben blij en dankbaar dat ik in Dick een zeer ervaren en enthousiaste ondernemer heb gevonden die dat kan. De verkoop voelt als snijden in eigen vlees, maar soms is dat nodig in een mensenleven," aldus Walraven.

Tijssen heeft ervaring bij nationale en internationale groothandels. "Voor Bulaggi denk ik aan assortimentsverbreding en –verdieping. Maar eerst ga ik mijn ideeën delen met medewerkers, afnemers en leveranciers en luisteren naar hun visie en wensen. Ik geloof sterk in de gedachte ‘Samen delen is samen vermenigvuldigen'."