Nieuwe showroomlocatie voor Fresh Distribution in Amsterdam Noord

vrijdag 24 januari 2014

Na een periode van tien jaar verhuist Fresh Distribution van het statig grachtenpand aan de chique Amsterdamse Achtergracht naar een nieuwe showroom in Amsterdam-Noord. Voor directeur Jesse Smit een bijzonder moment; tien jaar geleden begon hij klein met het doorleveren van t-shirts aan sneakerboetieks vandaag de dag heeft hij verschillende succesvolle bedrijven en geeft hij leiding aan een twintigkoppig team.

Fresh Distribution is een dochteronderneming van FreshCotton Holding waar ook de online streetwearshop FreshCotton onderdeel van is. Fresh Distribution specialiseert zich in het distribueren van streetwearmerken en vertegenwoordigt momenteel de labels; Wemoto - The Hundreds - Rook en The Quiet Life.

Fresh Distribution onderscheidt zich op verschillende gebieden. Smit: “Wij zijn een totaalleverancier met een conceptmatige aanpak, meedenken met onze klanten staat bij ons hoog in het vaandel. Dat betekent een intensieve en creatieve samenwerking met elkaar aangaan, waarbij de retailer te allen tijde kan terugvallen op ons team.’’

De reden voor de verhuizing naar Noord is simpel volgens Smit: “We willen onze distributie uitbreiden en de merken die wij vertegenwoordigen de locatie en ruimte bieden die ze verdienen. Bovendien is Amsterdam-Noord een opkomende broedplek voor (streetwear) labels en kunnen onze klanten gemakkelijk gecombineerde afspraken met merken inplannen. Onder leiding van ons hoofd sales en marketing, Philippe Cabrera Kathusing, willen we ons A-merkenpakket de komende jaren uitbreiden met vernieuwende labels”.

Het pand aan de Achtergracht blijft in handen van FreshCotton Holding. Freshcotton.com heeft door de jaren heen een stabiele en zeer gewaardeerde positie op de streetwearmarkt weten te veroveren. De reden voor het succes is onder andere te danken aan de uitgekiende mix van merken, unieke marketing-initiatieven en creatieve samenwerkingen. De extra die het pand heeft is een ruimte die gaat worden gebruikt voor het uitbreiden van de interne foto- en video studio.

Fresh Distribution ging voor de inrichting van de nieuwe showroom in Amsterdam-Noord een samenwerking aan met architect Samir Bantal van Studio Oblique en Julien Rademaker van Gevonden op Marktplaats.

Jesse: “Iedereen die ons kent weet dat wij een beetje tegendraads zijn; wij voeren graag onze eigen koers. Is ’70 design een trend, dan is het zeker dat wij een andere kant op gaan. Na het zien van de moderne ietwat saaie ruimte presenteerde Julien en Samir een plan volledig in 80's Memphis Milano design’. Ik was eigenlijk meteen enthousiast en hebben toen samen gekeken hoe dit tot een showroom ontwerp verwerkt kon worden. Over het eindresultaat en de samenwerking zijn we zeer te spreken. Samen hebben we onze wensen en het Fresh Distribution gevoel verwerkt in een toffe en opvallende inrichting.”

Kijk voor meer informatie over FreshDistribution op www.freshdistribution.eu.

Volg FreshDistribution ook op instagram: FRESHDISTRIBUTION

FreshDistribution
Johan van Hasseltweg 42
1022 WV Amsterdam
+31(0)20 755 8067