Nominaties Designer Menswear Fund bekend

donderdag 24 april 2014

Christopher Raeburn, Christopher Shannon, E. Tautz, Lou Dalton en Richard Nicoll zijn door mannenmodeblad GQ en het British Fashion Council genomineerd voor het Designer Menswear Fund. De modeontwerpers maken kans op een subsidie van 150.000 pond (182.000 euro) om hun merk naar een hoger plan te tillen en een jaar lang hulp van een professionele mentor.

Om in aanmerking te komen voor de subsidie moeten de merken al minstens drie jaar verkooppunten in Groot-Brittannië en daarbuiten hebben. De genomineerden krijgen nu twee maanden lang een mentor toegewezen om hun ondernemingsplannen te herschrijven en optimaliseren. Vervolgens zal de jury beslissen wie de mogelijkheid krijgt om hun label internationaal uit te breiden.

De prijs is in het leven geroepen om talentvolle mannenmodeontwerpers te helpen groeien. “We zijn verheugd om op dit niveau zakelijke ondersteuning te kunnen bieden aan vijf mannenmodetalenten die het absoluut verdienen,” aldus Carolien Rush, CEO van het British Fashion Council.