Omzet IC Companys stijgt 7 procent in derde kwartaal

donderdag 15 mei 2014

IC Companys is blij met de beslissing om de modemerken uit het middensegment te verkopen aan DK Company A/S. Want vooral de premium merken - Peak Performance, Tiger of Sweden en By Malene Birger - hebben goede cijfers laten zien in het derde kwartaal van het lopende boekjaar.

De omzet van de merken waarmee het Deense modeconcern verder gaat kwam in het derde kwartaal uit op 716 miljoen Deense kroon (95,9 miljoen euro). Dat is 7 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg in het derde kwartaal met 19 miljoen Deense kroon naar 87 miljoen Deense kroon (2,5 miljoen euro).

De omzet uit het Premium Outdoor segment steeg met 4 procent naar 278 miljoen Deense kroon (37,2 miljoen euro). De winst kwam uit op 38 miljoen Deense kroon (5 miljoen euro). De omzet uit het Premium Contemporary segment steeg met 13 procent naar 331 miljoen Deense kroon (44,3 miljoen euro) in het afgelopen kwartaal. De winst was 42 miljoen Deense kroon (5,6 miljoen euro).

In maart maakte IC Companys bekend het gehele pakket met middensegment merken te hebben verkocht aan DK Company voor 50 miljoen Deense kroon (6,7 miljoen euro). Het gaat om de labels InWear, Matinique, Part Two, Soaked in Luxury en Companys.