Omzet LVMH stijgt 4 procent in Q1

donderdag 10 april 2014

De omzet van LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton is in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar 4 procent gestegen naar 7,2 miljard euro. Het grootste luxeconcern ter wereld groeit voornamelijk in de Verenigde Staten en Azië.

Ook in Japan rapporteerde het bedrijf sterke groeicijfers. Europa toonde zich volgens LVMH ‘veerkrachtig’ ondanks het aanhoudende uitdagende retailklimaat.

Hoewel LVMH geen cijfers bekend maakt van afzonderlijke modehuizen, laat het bedrijf in een verklaring weten dat Louis Vuitton ‘een uitstekende start van het jaar’ door heeft gemaakt. Het luxehuis voelde het effect van de enthousiast ontvangen eerste show van de nieuwe artistiek directeur Nicolas Ghesquière en ook de nieuwe tassenmodellen uit de monogramlijn waren het afgelopen kwartaal 'zeer succesvol'.

Céline en Fendi blijven volgens LVMH net als Louis Vuitton groeien en ook Loro Piana, de Italiaanse kasjmierfabrikant die het bedrijf een jaar geleden overnam, leverde ‘een opmerkelijke presentatie’. In totaal steeg de omzet van de mode- en ledergoederentak van LVMH 9 procent in neutrale wisselkoersen.