Omzet Tom Tailor stijgt in Q3

donderdag 07 november 2013

Tom Tailor heeft een sterk kwartaal achter de rug. De omzet is in het derde kwartaal 30,6 procent gestegen naar 249 miljoen euro. De winst voor belastingen steeg 12 procent naar 21,4 miljoen euro.

Zowel Tom Tailor als damesmodeketen Bonita droegen bij aan de forse omzetgroei. Dit kwartaal kon voor het eerst gemeten worden hoe Bonita presteert onder de vleugels van het Duitse modeconcern. Het merk kwam vorig jaar in handen van Tom Tailor. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is de omzet van Bonita 5,3 procent gestegen.

In 2012 kampte Bonita nog met omzetdalingen. Naar eigen zeggen kon het modebedrijf niet ontsnappen aan de negatieve trend op de markt. Sinds de overname heeft Tom Tailor een nieuw ontwerpproces doorgevoerd en hanteert het bedrijf kortere levertijden, waardoor Bonita beter kan inspelen op trends.

CEO Dieter Holzer verwacht dat de omzetgroei ook in het vierde kwartaal aanhoudt. 'We zijn in uitstekende positie om volop te kunnen profiteren van de Kerstperiode,' aldus de topman.