Ontbreken strategie schadelijk voor Lululemon

woensdag 23 april 2014

Het Canadese yoga- en sportmodemerk Lululemon kampt met dalend vertrouwen van de financiële branche. Dat meldt Reuters. Analisten uitten deze week hun zorgen over het ontbreken van een duidelijke strategie na de presentatie van de cijfers vorige week. Als gevolg daalden de aandelen van het bedrijf met 7,4 procent.

Het afgelopen jaar verliep voor het in Toronto gevestigde bedrijf vrij onrustig. Er moest een lijn yoga broeken worden teruggetrokken, een aantal topmensen stapte op, en voorzitter Dennis Wilson beledigde klanten met de ongepaste uitspraak dat sommige vrouwenfiguren 'gewoon niet gemaakt zijn' voor Lululemon kleding.

Lululemon is momenteel bezig met internationale expansie en opende eerder dit jaar de eerste Europese winkel in Londen. Ook wil het bedrijf meer vrijetijdskledinglijnen introduceren en breidt het het aanbod voor heren uit.

Voor analisten werden de toekomstplannen echter niet duidelijk en uitgebreid genoeg toegelicht. Ook zien zij dat Lululemon steeds meer competitie krijgt in de nichemarkt die het zelf creëerde.