Permira verkoopt 6,4 procent van Hugo Boss

dinsdag 15 november 2011

De Britse investeringsmaatschappij Permira heeft zijn belang in Hugo Boss verlaagd. Permira heeft maandag 6,4 procent van zijn aandelen met een waarde van 307 miljoen euro verkocht. Het is voor het eerst sinds de acquisitie in 2007 dat de investeringsmaatschappij een pakket aandelen verkoopt. Het nieuws resulteerde maandag in een koersdaling voor Hugo Boss van 6 procent naar 68,24 euro.

Volgens Jörg Rockenhäuser van Permira is dit niet de eerste stap van een exit strategie. "Hugo Boss presteert uitstekend onder leiding van ceo Claus-Dietrich Lahrs en Permira zal de groeistrategie van het bedrijf, die onlangs werd goedgekeurd, blijvend ondersteunen," zei Rockenhäuser in een persverklaring. Hugo Boss verhoogde vorige week de omzetverwachting naar 3 miljard euro in 2015.

Na de verkoop heeft Permira nog een belang van 66 procent in het Duitse modebedrijf en controle over 89 procent van de stemrechten. De investeringsmaatschappij verkreeg het meerderheidsbelang in Hugo Boss bij de overname van de Valantino Fashion Group vier jaar geleden.