Peter Pilotto wint Brits modefonds

maandag 03 februari 2014

De Belgische designer Christopher De Vos en collega Peter Pilotto, de mannen achter het Britse modelabel Peter Pilotto, hebben de British Fashion Counsil(BFC)/Vogue Designer Award Fund 2014 gewonnen. De mannen slepen hiermee een geldprijs ter waarde van 200.000 Britse pond (244.000 euro) in de wacht en worden een jaar lang op hoog niveau begeleid door mentors. Het modeduo nam het in de finale op tegen Emilia Wichstead, House of Holland, Mary Katrantzou, Osman en Zoe Jordan.

Alexandra Shulman, redactrice bij Vogue UK en voorzitter van de jury, licht de keuze voor de winnaars als volgt toe: “Christopher en Peter zijn de terechte winnaars. Ze zijn trouw gebleven aan hun visie van een label dat zich focussed op print en kleur, maar hebben het ook voor elkaar gekregen om uit te breiden en te groeien tot een niveau waarbij ze nu kunnen concurreren op een internationaal podium.”

Het modefonds werd in 2008 opgericht door BFC voorzitter Harold Tillman, ter ere van het 25-jarig bestaan van BFC. Sindsdien wordt de prijs elk jaar uitgereikt aan een ontwerper met Groot-Brittanië als thuisbasis, met als doel ontwerpers te helpen bij het transformeren van een creatief bedrijf naar een internationaal modelabel. Grote Britse modelabels en -ketens als Burberry en Marks & Spencer investeren in het fonds.

In 2013 won Nicholas Kirkwood de Britse modeprijs, als opvolger van onder andere Jonathan Saunders in 2012, Christopher Kane in 2011 en Erdem in 2010.