Plusman.nl groeit geleidelijk verder

dinsdag 22 april 2014

Begin 2013 werd Plusman.nl op de Nederlandse markt geïntroduceerd. Sindsdien boekt de gespecialiseerde webshop voor grote maten herenkleding succes. Oprichter Sven Oudgenoeg: “Er was duidelijk vraag naar een formule als deze, met een breed assortiment voor de man met grotere maten.”

Hoewel er voor dames een heleboel aanbieders zijn van kleding in grote maten, is de keuze voor heren beperkt. “Natuurlijk zijn er specialistische winkels of herenspeciaalzaken die ook grote maten verkopen, maar bekende ketens ontbreken,” aldus Sven Oudgenoeg. “En dat terwijl er in toenemende mate vraag is herenmode in grotere maten.”

Spelregels

Plusman.nl is gebaseerd op het beproefde concept van Plusman Spanje, dat al langer bestaat. Een voordeel, want ondanks dat het bedrijf volledig onafhankelijk opereert kan er worden geput uit de expertise van hun Spaanse equivalent. De ‘spelregels’ zijn immers anders dan in de markt voor reguliere maten. Zo spelen borst- en tailleomvang een grotere rol dan bijvoorbeeld de lengte van de rug of broekspijpen, legt Oudgenoeg uit. Ervaring leert ook: welke kwaliteiten zijn geschikt, wat combineert wel en niet goed en welke modellen lopen traditioneel het beste? Handig zijn de duidelijke maattabellen op de website, want uniformiteit bestaat niet. “We adviseren klanten daarom altijd om een eigen trui of broek die perfect zit op te meten, zo achterhaal je eenvoudig de juiste maat.” Met meer artikelgroepen én meer kleur-maat-combinaties wil Plusman.nl zich onderscheiden van de concurrent. “Polo’s zijn bijvoorbeeld in vijf of zes verschillende kleuren verkrijgbaar en van maat L tot 8XL. Kostuums verkopen we tot maat 80 – dat kom ik niet tot nauwelijks ergens anders tegen.”

Mix en match

Bovendien is het assortiment zeer breed, waardoor de klant ruime keuze heeft. Enerzijds zijn er never-out-of-stock-artikelen, zoals kostuums, riemen en ondergoed. Hieronder vallen ook veel basics zoals jeans, chino’s, uni-overhemden, polo’s en T-shirts. Dit wordt aangevuld met wisselende seizoencollecties met artworks en trendkleuren. Het combineren van broeken en colberts met verschillende maten behoort binnenkort ook tot de mogelijkheden. Voor deze mix-en-match-methode is gekozen omdat met name mannen met een buik een andere broekmaat dan colbertmaat nodig hebben. Oudgenoeg: “Daarnaast hebben we vastgesteld dat pantalons sneller slijten dan jasjes, dus het is prettig dat je enkel de broek kan vervangen als het colbert nog goed is. Op dit moment nog toekomstmuziek, maar dit gaan we in het komende kalenderjaar uitrollen.”

Toekomstplannen

Plusman.nl is nu ruim een jaar actief in Nederland, het is dus nog te vroeg om van een vaste klantenkring te spreken. Toch kan de webshop voor grote maten herenmode al op terugkerende namen rekenen; een goed begin. Oudgenoeg ziet de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet en wil graag verder groeien. “We staan ervoor open om een samenwerking aan te gaan met specialisten in dit vakgebied, zoals retailers die geïnteresseerd zijn om onze collectie in hun assortiment op te nemen. Ik heb gekozen voor de weg van geleidelijkheid. We zijn klein begonnen in Nederland, vervolgens hebben we het assortiment uitgebreid, zijn we de grens overgegaan naar België en nu is het tijd om ook de Duitse markt te gaan veroveren.”

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief van Plusman.nl en u ontvangt een coupon van vijf euro, te besteden bij de komende bestelling! Zie: www.plusman.nl