Pop-up store voor Filling Pieces in Londen

vrijdag 14 maart 2014

Het Nederlandse schoenenmerk Filling Pieces heeft een pop-up store geopend in Londen. De tijdelijke winkel is gevestigd in het pop-up winkelcentrum Boxpark en blijft drie maanden open.

"De mogelijkheid om een tijdelijke winkel te openen in Boxpark was gewoon te goed om te laten lopen," antwoordt Daniel Keating van Circle Agency op de vraag waarom het merk niet eerst in Nederland een pop-up winkel opent. "Het merk past echt bij het Londen-gevoel," zegt hij tegen FashionUnited.co.uk.

In de toekomst hoopt Filling Pieces permanente winkels te kunnen openen in Amsterdam, Londen en andere Europese steden.

Het merk met herenschoenen is opgericht door Guillaume Philibert. Hij was nog maar negentien toen hij als student Bouwkunde zijn ideale schoen tekende. Philibert wilde geen nette, 'couture' schoen, maar ook geen sneaker in de streetstyle. Hij liet vijftig paar leren schoenen met witte zolen en zonder groot logo, produceren. Nadat zijn vrienden hem enthousiast aanmoedigden, lanceerde hij Filling Pieces. Inmiddels liggen de schoenen bij winkels als Selfrigdes in Londen en Colette in Parijs. Het gat waar Filling Pieces in sprong - tussen schoenen in de couture- en streetstyle - is er volgens Philibert nog steeds.