Primark Eindhoven opent 19 november

dinsdag 29 oktober 2013

Het zesde Nederlandse filiaal van de Ierse budgetketen Primark wordt op 19 november aanstaande geopend in Eindhoven. De winkel wordt de grootste van de Benelux en komt aan de Vestdijk 1, vlakbij het Centraal Station. Dat Primark nog dit jaar een winkel in de Dutch design stad zou openen was reeds bekend, maar de precieze datum nog niet.

Vorige week werd de vijfde Nederlandse Primark geopend in Zoetermeer. Bij die gelegenheid vertelde Wolfgang Krogmann, algemeen directeur voor Noord-Europa, over het succes van de keten in ons land. "Sinds de opening van de eerste Nederlandse Primark in Rotterdam vijf jaar geleden krijgen wij veel positieve respons. Klanten in Nederland blijken bereid om soms wel drie uur te reizen naar de dichtsbijzijnde Primark-vestiging."

Sinds de opening in Rotterdam zijn er winkels bijgekomen in Hoofddorp (2010), Zaandam (2011), Almere (2012) en Zoetermeer (2013). Volgend jaar komen er in ieder geval nog drie Primarkfilialen bij in Venlo, in Enschede en in Arnhem. In Amsterdam neemt Primark waarschijnlijk begin 2015 haar intrek bij C&A aan het Damrak. De verbouwing van dat pand start begin 2014.