Provincie Gelderland neemt afstand van Moba

maandag 17 maart 2014

De provincie Gelderland wil zich niet opnieuw verbinden aan een soortgelijk mode-evenement als de Mode Biënnale in Arnhem (Moba). Dat meldt Omroep Gelderland.

“Er moet een frisse start gemaakt worden. De Mode Biënnale moet niet doorgaan op de huidige weg," aldus Gedeputeerde Staten (GS). Om die reden gaat Gelderland geen geld en energie in een soortgelijk modefestival steken, wil de provincie niet op voorhand afspraken maken en zal iets dergelijks ook niet op wat voor manier dan ook gestimuleerd worden.

In plaats daarvan zou Moba zich meer moeten positioneren in de context van de creatieve industrie van Gelderland, vinden GS. Een ander modefestijn kan wel bij de provincie aankloppen om geld. Het geld dat tot 2015 gereserveerd stond voor het modefestijn is volgens GS beschikbaar voor 'een goed plan'.

De Arnhem Mode Biënnale kampt met extra verliezen. Bovenop het bestaande tekort van 160.000 euro iseen negatief resultaat van minstens 50.000 euro gekomen, zo bleek uit een evaluatie. Verantwoordelijk wethouder Michiel van Wessem van Arnhem trad vorige week af wegens het geflopte mode-evenement. Winkeliers uit Arnhem en trendvoorspeller Lidewij Edelkoort liggen in de clinch met de organisators wegens openstaande schulden.