Recordcijfers voor Copenhagen Fashion Week en dat op windenergie!

maandag 07 januari 2013

Het modeseizoen is aangebroken en de internationale fashion weeks naderen met rasse schreden. Zo ook de Copenhagen Fashion Week. Van 29 januari tot 1 februari staat de Deense hoofdstad geheel in het teken van mode en het belooft een bijzondere editie te worden. Maar liefst 47 modeshows uit 10 verschillende landen zijn er te bewonderen, meer dan ooit tevoren. Daarnaast zijn er tientallen andere events te bezoeken op de drie geïntegreerde modebeurzen, die alle drie – hoe bijzonder – geheel op windenergie draaien en dankzij de slimme logistiek perfect bereikbaar zijn.

Onderste uit de kan
De organisatoren van de CFW doen er alles aan om de ruim 50.000 verwachte bezoekers niet teleur te stellen… Ruim 2400 merken exposeren op de drie samenwerkende beurzen - Gallery, CIFF en Vision - en dat maakt Kopenhagen de één na grootste modestad ter wereld als het gaat om merkenaanbod. Eén ticket geeft toegang tot alle beurzen, die eenvoudig bereikbaar zijn met een gratis shuttle service. Iedereen die zich van tevoren registreert via www.gallery.dk kan bovendien gratis gebruik maken van de metro van Kopenhagen en de treinen Göteborg, Karlskrona en Kalmar naar Kopenhagen/Helsingør. De metro gaat rechtstreeks in slechts 14 minuten van Gallery in Forum naar de CIFF in het Bella Center. Vanaf het vliegveld ben je met de metro binnen 20 minuten op station Forum. Logistiek gezien staat niets je dus in de weg om optimaal rendement uit de Copenhagen Fashion Week te halen.

Energie van windmolens
Perfect passend binnen de huidige tijdsgeest, maar toch nog altijd als enige ter wereld, draait de CWF in zijn geheel op windenergie. Gallery en Vision betalen voor de energie en Bella Center (CIFF) heeft zelfs een eigen windmolen. Een uniek gegeven en hopelijk een trend voor de toekomst.

Back to the future
En er is nog een nieuwtje! De bijna 40 jaar oude Stock Exchange zal dit jaar het decor vormen voor 14 catwalk shows uit 9 landen. Klinkende namen als Vivienne Westwood (UK), Henrik Vibskov (DK), Peter Jensen (UK), en Marlène Birger (DK) zijn vertegenwoordigd, maar het statige pand is tevens podium voor veelbelovende debutanten als Bibi Chemnitz uit Groenland, Places by Gideon uit Hongkong, 2of + ByYat uit Finland en AYNI CPH uit Peru/Denemarken. Zelfs Nederland is vertegenwoordigd en wel door het jonge opkomende merk Ready to Fish. Kortom: genoeg reden om dit jaar af te reizen naar de Deense hoofdstad, die op zichzelf overigens al het bezoeken waard is. Scandinavische mode blijft immers waanzinnig populair en de internationalisering van alle drie de beurzen maakt het modeplaatje compleet.

Meer informatie vind je op de officiële website van Copenhagen Fashion Week www.cfw.dk en op en gratis aanmelden kan tevens via www.gallery.dk