Renfro BV zet volgende stap met K3

vrijdag 04 april 2014

Matching socks to lifestyles

Renfro, een van ’s werelds grootste sokkenfabrikanten, heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend voor Pebblestone Fashion, de krachtige en branche-specifieke fashion software van K3.

Renfro B.V. is het Europese hoofdkantoor van Renfro Corporation (VS). Het Amerikaanse hoofdkantoor houdt zich voornamelijk bezig met de design/merchandising, productie, marketing en verkoop/distributie van wereldwijd opererende merken (Hot Sox, K. Bell) en licenties (o.a. Polo Ralph Lauren, Carhartt, Fruit of the Loom, New Balance, Dr. Scholl’s). Renfro B.V. richt zich op de Europese sokkenmarkt met haar eigen merken, maar ook middels samenwerking met andere merken (o.a. Scholl en Momiji). Op het kantoor in Amstelveen is Sales (+ back office), Finance, Design en Marketing gehuisvest. Lokale sales managers bewerken de Duitse, Franse, UK, Spaanse, Portugese, Baltische en Scandinavische markt. Via een 3PL-partij (extern logistiek dienstverlener) wordt voorraad direct naar de retailers gedistribueerd.

Door de enorme groei van de Renfro organisatie ontstond er behoefte aan een nieuw business management systeem om de organisatie naar het volgende niveau brengen. Renfro versterkt haar samenwerking met retailers via EDI en vooral in het buitenland met vernieuwde voorraadbeheersingsmodellen. Om dit voor elkaar te krijgen moest er een oplossing geïmplementeerd worden die de wholesale processen integreert en de communicatie met de retailers optimaliseert. Daarnaast zal de communicatie met de extern logistiek dienstverlener geïntegreerd worden.

De op Microsoft Dynamics NAV gebaseerde fashion wholesale oplossing, Pebblestone Fashion, voorziet in deze wensen; één van de beweegredenen van Renfro B.V. om met dit allround servicepakket te gaan werken. De doelstelling van het software implementatieproject is de organisatie voorbereiden op toekomstige uitbreidingen waarbij niet in de laatste plaats wordt gedacht aan de oprichting en systeemintegratie van buitenlandse vestigingen.

Jan-Douwe Jilderda, Managing Director bij K3 Business Solutions: ”Wij zijn trots om voor Renfro de perfect match te mogen zijn. Wij zien dat bedrijven steeds meer gaan nadenken over de toekomst en welke IT-oplossing daar het beste geschikt voor is. Wij kijken vol vertrouwen uit naar een langdurige samenwerking”.

Paul Bos, Finance Manager Europe Renfro B.V.: “Toen we uit de Verenigde Staten het verzoek kregen om ons ERP systeem aan te laten sluiten op onze huidige en toekomstige organisatie, was de keuze voor K3 op basis van mijn ervaringen hiermee bij een branchegenoot een logische. Het product Pebblestone Fashion brengt ons hiermee een stap vooruit in de toekomst”.