Schoenenverzamelaar Habraken wint Gouden Koe 2013

dinsdag 17 december 2013

William Habraken, ondernemer en schoenenverzamelaar, is door de Schoenen en Lederwaren Sociëteit de Langstraat (SeLL) uitgeroepen als winnaar van 'De Gouden Koe 2013'. De prijs voor een 'bijzondere uitblinker in de branche' werd voor de zesde keer uitgereikt.

De jury heeft bewondering voor het innovatieve en voortvarende ondernemerschap van William Habraken: “Als een van de eerste schoenenmensen pionierde hij succesvol in het Verre Oosten. Zijn visie op de steeds veranderende maatschappij en het beleid dat hij daarop stuurde, heeft hem geen windeieren gelegd. Vooral echter vanwege de passie waarmee hij etnische schoenen uit de hele wereld verzamelt, de verhalen erachter te boek stelt en ruim 2000 paar in een eigen museum tentoonstelt, verdient hij De Gouden Koe.”

Dit jaar is het voor het eerst dat een vakjury de winnaar van De Gouden Koe heeft gekozen, eerder bepaalde SeLL-leden wie de prijs moest winnen. Vorig jaar wonnen drie genomineerden de prijs: Charles Bergmans (Charles Bergman Design), Paul van Lammeren (oud-directeur van het Centrum voor Accessoires, Schoenen en Tassen) en Fabienne Chapot (Fab).