Shopinvest neemt Outlet Avenue over

maandag 09 december 2013

Het Belgische Shopinvest, holding van onder andere modeconcern e5-Mode, heeft online outletwinkel Oulet Avenue overgenomen. Het nieuw aangewonnen bedrijf uit Brussel wordt geïntegreerd in een andere outletwinkel van Shopinvest, namelijk Agora Outlet Center (AOC). AOC heeft een fysiek verkooppunt in Waregem en een tiental tijdelijke outletverkopen op verschillende plaatsen door het land.

Shopinvest investeert steeds meer in bedrijven waarbij online activiteiten centraal staat. Met de overname van Outlet Avenue hoopt het de kennis van het online bedrijf te kunnen gebruiken om ook de andere bedrijven onder de holding stappen te laten zetten in de ontwikkeling van online verkoop en activiteiten. Outlet Avenue oprichters Jean-Pol Boone en Yann Guyonic zullen hun taken blijven voortzetten.

CEO Ronald Boeckx van e5-Mode licht aan Retaildetail.be de overname nader toe: “Zoals bij elke kledingketen raakt zo’n 10 procent van onze goederen tijdens het seizoen niet verkocht. Op een totaliteit van 3,5 miljoen artikelen gaat het toch om circa 350.000 stuks, en dan kan je die ofwel terug opnemen in je aanbod - maar dan meng je die onder de nieuwe collectie - ofwel kan je die via een outlet verkopen.”

“Binnen Shopinvest houdt de vennootschap AOC al eigen outletverkopen, maar een online versie daarvan hadden we nog niet. In plaats van die volledig in eigen beheer te ontwikkelen, hebben we gekozen voor een overname. Dat heeft het voordeel dat we meteen operationeel kunnen zijn. Tegelijk halen we ook extra kennis binnen inzake online verkoop.”