Sprout deelnemer aan GO Fashion Fair

dinsdag 14 januari 2014

Sprout is het eerste eco-lifestyle horlogemerk dat gemaakt is met respect voor onze aarde. Het is niet alleen fashionable, het bestaat uit duurzame en natuurlijke materialen die niet eerder zijn gebruikt voor horloges: o.a. biologisch afbreekbare maïshars, bamboe, kurk, biologische katoen en parelmoer.

De kast is gemaakt van maïshars. Het voordeel van maïshars is dat het afkomstig is uit een steeds hernieuwbare natuurlijke bron en in een compostomgeving binnen 365 dagen tot 99% biologisch afbreekbaar is. De band is gemaakt van biologisch katoen, geteeld met behulp van methoden en materialen die een lage impact op het milieu hebben: zonder giftige pesticiden en synthetische meststoffen. De wijzerplaat is gemaakt van bamboe, een duurzame plant met een natuurlijke (non-synthetische) vezel. Bamboe heeft een snelle groei, voor het groeiproces zijn geen chemicaliën, pesticiden of kunstmest nodig. Al 3-5 jaar na de oogstperiode kan bamboe weer volledig teruggroeien. Sprout horloges gebruikt uitsluitend kwikvrije batterijen. De glasplaat is gemaakt van zand en kan worden gerecycled. De verpakking is voor 80% gemaakt van gerecyclede vezels.

Alle Sprout horloges zijn in overeenstemming met de CPSIA en zijn lood- en ftalaatvrij. De maïshars is volledig in overeenstemming met de Amerikaanse ASTM D6400 en de Europese EN13432-normen voor composteerbaar materiaal.

Green Orange Fashion
www.GreenOrangeFashion.com
Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
+31 (0)20 77 57 718 SPROUT watches
Van Gelder BV, 020 5030999, Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken