State of Art reageert op publicatie Spits

maandag 14 oktober 2013

Een artikel in dagblad Spits schoot State of Art in het verkeerde keelgat. Niels Oskam van merkenvergelijkingssite Rank a Brand, heeft in de krant gezegd dat merken als Ralph Lauren, Hugo Boss, Benetton, Max Mara, Lacoste en State of Art weinig bekend maken over hoe duurzaam ze kleding produceren. "Mijn ervaring is dat bedrijven die niet zo veel bekendmaken, ook niet zoveel te vertellen hebben. Dan hebben ze vaak geen beleid om misstanden te voorkomen en op den duur goede arbeidsomstandigheden te waarborgen."

State of Art erkent weinig informatie beschikbaar te stellen aan consumenten over duurzaamheid in de productieketen. Het herenmodemerk, dat van Rank a Brand een E-label kreeg, de laagst mogelijke score in duurzaamheid, zegt de website wel te willen aanpassen.

"Wij streven ernaar dat al onze producenten voldoen aan de internationale normen op het gebied van arbeidsomstandigheden, klimaat en milieu. WRAP, Fair Wear Foundation en BSCI zijn voorbeelden van internationale normen/organisaties. State of Art hanteert daarnaast ook haar eigen Code of Conduct, een aantal gedragsregels waarvan wij zelf vinden waar een producent aan moet voldoen," schrijft de directie van State of Art. Het merk heeft Niels Oskam uitgenodigd voor een gesprek.