TNT wil Fashion Group verkopen

dinsdag 11 maart 2014

TNT Express wil zijn Nederlandse dochteronderneming TNT Fashion Group verkopen aan een consortium van Belspeed en Netlog Group. Dat meldt De Telegraaf.

De verkoop maakt onderdeel uit van TNT's strategie om zich op kernactiviteiten te concentreren. Het overnamebedrag is niet bekend gemaakt.

De voorgenomen verkoop moet nog worden voorgelegd aan de ondernemingsraad van TNT Fashion Group en aan toezichthouders. TNT Express verwacht de transactie rond het einde van het tweede kwartaal af te kunnen ronden. De pakketjesbezorger benadrukt zijn diensten te blijven aanbieden aan zijn klanten in de mode- en lifestylesector en de detailhandel.

TNT Fashion Group B.V., dat transport- en opslagdiensten aan modebedrijven biedt, telt 660 medewerkers. De transactie heeft naar verwachting geen noemenswaardig effect op de werkgelegenheid bij het bedrijf.

Belspeed, opgericht in 1983, is een toonaangevende logistiekbedrijf op het gebied van lifestyleproducten. Het bedrijf heeft 350 medewerkers in dienst en een jaaromzet van 35 miljoen euro. Netlog is een van de grootste logistieke dienstverleners van Turkije met een jaaromzet van meer dan 500 miljoen euro en 4500 personeelsleden.