Ten Cate wil kenniscentrum inktjettechnologie

woensdag 25 mei 2011

Lingeriefabrikant Ten Cate onderzoekt een doorstart van Osiris Inktjet Systems uit Hengelo. Het bedrijf dat in de laatste tien jaar de eerste inktjetprint-oplossing ontwikkelde voor de mode-industrie op industriële snelheid, heeft woensdag 11 mei een faillissement aangevraagd. Ten Cate heeft nu de ambitie om in Oost-Nederland een kenniscentrum in inktjettechnologie te creëren.

Ten Cate is samen met het bedrijf Xennia Technology al nauw betrokken bij innovatieve projecten op het gebied van inktjettechnologie. Zo presenteerden de bedrijven afgelopen december een demonstrator voor continue inktjetveredeling. Textielveredeling op basis van inktjettechnologie betekent volgens Ten Cate een flinke vooruitgang op het gebied van duurzaamheid. Ook gelooft het bedrijf dat de kennis van Osiris een positieve bijdrage kan leveren aan de totstandkoming van de inktjetstrategie.

Het ondermodebedrijf onderzoekt de mogelijkheid in Oost-Nederland een kenniscentrum in inktjettechnologie te creëren. Dit kenniscentrum zal voor zowel Ten Cate als derden kennis en testmogelijkheden beschikbaar stellen. Ten Cate: “Een op bredere leest geschoeide doorstart kan een belangrijke technologische impuls voor Oost-Nederland betekenen.”