The People of the Labyrinths stopt met seizoenscollecties

maandag 28 april 2014

De mannen achter het modemerk the People op the Labyrinths - Hans Demoed en Geert de Rooij - gooien het roer om. De ontwerpers stoppen met het maken van zesmaandelijkse seizoenscollecties.

De Rooij en Démoed gaan zich richten op het creëren van interieurs, producten, fotografie, kunst, exposities en kleinschalige, incidentele modecollecties. De winkel van het modemerk in Amsterdam blijft wel geopend, daar zullen alle verschillende producten van the People of the Labyrinths worden verkocht.

Het modemerk werd in 1983 opgericht door studiegenoten Hans Demoed en Geert de Rooij. Momenteel heeft het merk verkooppunten in landen als Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan en de Verenigde Staten. Hun grote inspiratiebron: labyrinten, zowel antieke als moderne, waarbij er gedacht kan worden aan microchips.

Demoed verkocht zijn aandelen enkele jaren geleden aan De Rooij, volgens eigen zeggen omdat hij 'een beetje klaar was met de mode'. In januari 2013 showde het modemerk op de openingsavond van de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam.