Toekomst Marc Jacobs bij Louis Vuitton onzeker

donderdag 26 september 2013

Het is nog niet zeker of het Franse modehuis Louis Vuitton het contract van Marc Jacobs wil verlengen, wanneer dat eind oktober afloopt. Dat heeft een anonieme bron gezegd tegen persbureau Reuters. Volgens het Franse tijdschrift Challenges is het vertrek van de Amerikaanse ontwerper intern al goedgekeurd.

Marc Jacobs heeft sinds 1997 de creatieve leiding van Louis Vuitton en memorabele samenwerkingen geïnitieerd met bekende artiesten als Richard Prince, Takashi Murakami and Stephen Sprouse. Ook heeft hij de prêt à porterlijnen van het merk op de kaart gezet.

Louis Vuitton is de belangrijkste omzetmaker van moederbedrijf LVMH. Het luxemerk genereert jaarlijks zo'n 7 miljard euro. Maar na jaren van tweecijferige omzetgroei is de groei dit jaar afgenomen tot 5 à 6 procent. Onzekerheid over de toekomstige groei van Louis Vuitton heeft de aandelenkoers van het bedrijf onder druk gezet. Waar de koersen in de Europese luxesector afgelopen jaar gemiddeld met zo'n 17 procent gestegen zijn, steeg die van Louis Vuitton met 'slechts' 7 procent.

Eerder deze week werd bekend dat het bedrijf accessoireontwerper Darren Spaziani aangesteld om een nieuwe, 'zeer luxe' lijn lederwaren te ontwerpen, een aanvulling op de bestaande collectie.