Tom Tailor: 'Bont was niet van katten'

donderdag 16 januari 2014

Uit twee laboratoriumonderzoeken, uitgevoerd in opdracht van Tom Tailor, blijkt dat het Duitse modemerk gebruik heeft gemaakt van wasbeerhondbont. Dierenrechtenorganisatie Animals' Liberty beweerde dat het bont op een muts van Tom Tailor was gemaakt van kattenvachten, maar dat is volgens het modemerk niet waar.

Volgens de onderzoeken die Tom Tailor liet uitvoeren, was de haarstructuur van het bont gelijk aan de haarstructuur van wasbeerhonden. Hoewel het bont van wasbeerhonden niet verboden is in de Europese Unie, vindt Tom Tailor het een droevige situatie. "We betreuren het dat er tegen de beginselen van het bedrijf in, echt bont is verwerkt in onze producten," zegt het modebedrijf in een persbericht. Op het etiket van de muts stond dat het item was gemaakt van nep-bont.

Animals' Liberty blijft bij het standpunt dat de muts die de organisatie had onderzocht, gemaakt is van kattenbont. "We vinden het niet verwonderlijk dat er verschillende bontsoorten zijn gevonden. Beide dieren, wasbeerhonden en katten, worden vaak gebruikt als nep-bont in de modebranche," zegt de organisatie op Facebook.

Tom Tailor had de bewuste muts al uit de handel gehaald. Klanten die het artikel hebben gekocht, kunnen het terugbrengen naar de winkel. Zij zullen hun geld terug krijgen.