Tom Tailor gaat 225 miljoen investeren in nieuwe winkels

dinsdag 14 februari 2012

Het Duitse merk Tom Tailor heeft flinke uitbreidingsplannen. Om de dromen van het merk te verwezenlijken is een financiële basis gelegd van 225 miljoen euro. Het pakket werd verstrekt door een internationaal consortium van banken, onder leiding van BNP Parisbas, Commerzbank en IKB.

Tom Tailor laat in een persbericht weten dat het bedrijf door de herfinanciering de plannen voor nieuwe winkels veilig kan stellen. De financieringsvoorwaarden hebben een looptijd van drie jaar met een optie tot verlening voor nog eens twee jaar.

Wat de uitbreidingsplannen precies inhouden maakt het Duitse merk niet bekend. Het bedrijf laat enkel weten dat het gaat om de financiering van nieuw te openen winkels.

Het Duitse modebedrijf Tom Tailor werd in 1962 opgericht. Het merk is fors aan het expanderen en telde aan het eind van boekjaar 2011 248 winkels in Europa, ten opzichte van 158 aan het einde van 2010. Het merk heeft 155 franchises, 1726 shop-in-shops en meer dan 6000 verkooppunten. Het afgelopen jaar werd al een joint venture gesloten met modeagentschap Asmara International in Hong Kong, om uit te breiden in Azië.