Tom Tailor neemt management Adler over

woensdag 18 juli 2012

Het Duitse kledingmerk Tom Tailor gaat met ingang van september het management van kindermodemerk Adler overnemen. Dat heeft het bedrijf vandaag bekend gemaakt.

Het bedrijf neemt de verantwoordelijkheid over voor de productselectie, voorraad en het verkoopteam van Adler. Op die manier kan het bedrijf de aanwezigheid en verkoopactiviteiten van Tom Tailor Kids uitbreiden. Vanaf dit najaar zal Adler exclusief kinderkleding en accessoires van Tom Tailor gaan verkopen in 116 van zijn 167 winkels. In totaal krijgt Tom Tailor Kids er 9.000 vierkante meter verkoopruimte bij.

Volgens Dieter Holzer, CEO van Tom Tailor, is de samenwerking een win-win situatie. De kinderkledingmarkt wordt gedomineerd door laaggeprijsde modeketens. Veel retailpartners verkopen kinderkleding meer als een service voor klanten dan dat ze het zien als een extra bron van inkomsten. Door samen te werken met retailpartners als Adler kunnen we de aanwezigheid van Tom Tailor Kids in n keer uitbreiden en de prijs-kwaliteitverhouding verbeteren door de verwachte extra omzet. Zo creren we een win-win situatie: retailpartners kunnen hun assortiment verbreden en wij kunnen onze aanwezigheid uitbreiden, aldus Holzer.

De overname van het management van Adler maakt onderdeel uit van het grootschalige expansieplan van Tom Tailor. Eerder dit jaar kondigde Tom Tailor winkeluitbreiding aan in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland de belangrijkste markten voor het modebedrijf en in juni maakte het bedrijf tevens bekend een definitieve overeenkomst te hebben gesloten voor de overname van het Duitse modelabel Bonita. Afgelopen week lanceerde het bedrijf ook een nieuwe lijn: Tom Tailor Polo Team.