Tweede lijn voor Costume National

dinsdag 07 januari 2014

Costume National komt met een tweede, jongere lijn. Het bestaande jongere zusje C’N’C Costume National zal vervangen worden door Costume and Costume.

“In vergelijking met C’N’C, dat gericht was op sportmode en denim, is deze nieuwe lijn meer hedendaags en web-georiënteerd,” aldus CEO Carlo Capasa tegen WWD.

Het bedrijf heeft een licentieovereenkomst van vijf jaar gesloten met het Indiase productiebedrijf FFI Global voor de productie van Costume and Costume. Op die manier wil Costume National zich volledig blijven focussen op de hoofdlijn. C’N’C werd geproduceerd onder licentie door de Italiaanse fabrikant Itierre SpA.

De collecties van het nieuwe label worden wel ontworpen door de creatief directeur van Costume National Ennio Capasa. Hij wil voor Costume and Costume vrouwen- en mannencollecties ontwerpen waarbij de nadruk ligt op ‘dezelfde minimalistische, sexy en edgy uitstraling van Costume National in de jaren negentig’.

Het merk ziet in de toekomst ruimte voor eigen Costume and Costume winkels in de Verenigde Staten, Azië en Europa. De eerste winkel opent in februari in Nanjing, Oost-China. In de komende maanden zal ook een losstaande webshop gelanceerd worden.