Uitbreiding stadscentrum Nieuwegein is open voor publiek

donderdag 10 april 2014

Het nieuwste gedeelte van het stadscentrum Cityplaza in Nieuwegein is deze week geopend voor publiek. Deze tweede fase van de uitbreiding van Cityplaza omvat naast een vernieuwde openbare ruimte, een ondergrondse parkeergarage en enkele huurappartementen, ook zo'n 15000 vierkante meter aan winkelruimte.

In aansluiting op de eerste fase van de uitbreiding, is een winkelpassage gerealiseerd die loopt van de al bestaande Markt tot aan het stadhuis. Nieuwe winkels in het stadscentrum zijn onder meer Jeans Centre, Ecco en Van Haren schoenen. Ook openden in 2012 al enkele eerste winkels binnen de tweede fase, waaronder Jack & Jones.

De gemeente Nieuwegein, Multi Vastgoed, vastgoedbedrijf Corio en woningcorporatie Mitros investeerden samen een bedrag van 315 miljoen euro om Cityplaza te realiseren. Het in-house ontwerpbureau van Multi Vastgoed was verantwoordelijk voor het totaal concept. Om het stadscentrum duurzaam te maken, zijn alle gebouwen inclusief de winkels aangesloten op een warmte-koude-installatie.