Uitbreiding voor Sonia Rykiel

dinsdag 31 december 2013

Na de overname vorig jaar heeft het modehuis Sonia Rykiel hard gewerkt aan een herpositionering. Het Franse bedrijf is van plan om in maart de e-commerce activiteiten te hervatten. Ook wil het merk nieuwe winkels openen in Europa en Azië.

"We zijn van plan om nieuwe winkels te openen op belangrijke locaties, waar we nog niet aanwezig waren," zegt CEO Eric Langron tegen WWD. "Ik ben zelfverzekerd over 2014, want we hebben inmiddels contracten voor nieuwe winkels."

Het gaat om winkels in Hongkong en in de Parijse wijk Marais. Het modehuis zoekt nog een locatie in New York. Sonia Rykiel heeft onlangs ook een deal gesloten voor de distributie in Japan. Bij de afspraak horen ook vijftien winkels die de komende vijf jaar hun deuren gaan openen. De filialen zullen worden ingericht volgens het nieuwste concept: minimalistische, koperen meubels op een vloer in gebroken wit. Ook bevatten de winkels industriële materialen als beton.

Het Franse modehuis Sonia Rykiel kwam in februari 2012 in Hongkongse handen. Fung Brands verwierf 80 procent van de aandelen. Doel van de overname is Sonia Rykiel te ontwikkelen tot een wereldwijd luxe merk