Uniqlo in zee met Ines de la Fressange

woensdag 30 oktober 2013

De Japanse fast fashion keten gaat met het Franse stijl icoon en voormalig model samenwerken aan een eenmalige collectie die begin 2014 gelanceerd wordt. Dat meldt Women's Wear Daily. De officiële aankondiging wordt vandaag verwacht.

De la Fressange, die tegenwoordig vooral bekend is vanwege haar werkzaamheden als ambassadrice voor het schoenenmerk Roger Vivier, verkoopt onder haar gelijknamige merk schoenen, brillen, sjaals, sieraden, schrijfgerei en interieuraccessoires. Deze samenwerking met Uniqlo zou, volgens WWD, de eerste stap zijn in de herlancering van haar eigen ready-to-wear divisie, onder leiding van nieuwe eigenaren waaronder Calao Finance en de The Luxury Fund. De collectie voor Uniqlo zou echter volledig los staan van haar eigen merk.

Het bedrijf van De la Fressance, die creatief directeur is van het merk, zei onlangs op zoek te zijn naar een ready-to-wear licentiehouder. Inmiddels is Fleur Demery benoemd als hoofdontwerpster.

Het is voor Uniqlo niet de eerste samenwerking met een bekend merk. De keten creëerde ook collecties met merken als Jil Sander, Laura Ashley en Lulu Guinness.