Valentino en Sover sluiten deal

dinsdag 05 oktober 2010

Valentino Fashion Group S.p.A en Sover S.p.A hebben een licentieovereenkomst gesloten aan voor de creatie, productie en distributie van een lijn MCS eyewear. De eerste complete collecties zullen te zien zijn op de Mido 2011 fashion eyewear expo in Milaan. Op de Silmo beurs in Parijs was alvast een preview te zien van wat komen gaat.

“Een sleutel voor het succes van het project,” noemt Luca Vianello, Managing Director van de Valentino Fashion Group de samenwerking met Sover. Sover is onderdeel van het gelijknamige concern, bestaande uit een productie-eenheid in Italië en drie business joint-ventures in Oost-Europa (respectievelijk in Praag, Boekarest en Moskou). Het in 1962 opgerichte bedrijf produceert brillen voor merken als Laura Biagiotti, 1A Classe Alviero Martini, Kiton, Baldinini, Mariella Burani. Het bedrijf is ook de Italiaanse distributeur voor Gant, Umbro en Nickelodeon. Sover produceert ook huismerken, inclusief collecties die gewijd zijn aan de Italiaanse singer/songwriters Zucchero en Irene Fornaciari.Ten slotte is Sover aanwezig op de markt in Europa, de Verenigde Staten, het Midden-Oosten en het Verre-Oosten, in meer dan 60 landen in totaal.

In termen van marktexpansie zullen Sover en MCS samenwerken om wederzijdse groei te bereiken. Behalve in Italië is MCS ook aanwezig in 47 andere landen over de hele wereld. Er zijn 200 winkels die de naam MCS dragen, waarvan ruim 20 in eigen beheer. Daarbij zijn er 400 shop-in-shops en ruim 1.500 overige verkooppunten. Sover heeft leiderschap op de Oost-Europese markt en beschikt over een verkoopnetwerk in Europa, de Verenigde Staten, het Midden-Oosten en het Verre-Oosten, in totaal meer dan 60 landen.