VanHaren verkoopt 'record aantal' schoenen

dinsdag 25 februari 2014

Het afgelopen jaar gingen er rond de 6,1 miljoen paar schoenen van VanHaren over de toonbank of werden via de onlineshop besteld. Dat zijn ongeveer 108.000 paar schoenen meer dan in 2012. De schoenenketen spreekt van een nieuw record. De omzet groeide met 5,1 procent van 132,7 miljoen euro naar 139,4 miljoen euro.

"Wij zijn blij dat het VanHaren in 2013 gelukt is, zijn positie in de schoenendetailhandel in Nederland verder te versterken," aldus VanHaren directeur Krein Bons.

In 2013 verbouwde VanHaren 14 bestaande filialen. De schoenenketen opende zes nieuwe verkooppunten, waaronder de flagshipstore in de Amsterdamse Kalverstraat. Een voormalige bioscoop werd in 10 weken omgebouwd tot een 560 vierkante meter grote schoenenwinkel.

Bons is ook tevreden over de resultaten van de webshop. Volgens de directeur werd online dubbelcijferige groei geboekt. Sinds augustus vorig jaar zijn alle winkels uitgerust met een systeem waarop medewerkers schoenen voor klanten online kunnen bestellen. VanHaren versterkte de aanwezigheid online het afgelopen jaar ook door een samenwerking aan te gaan met Wehkamp.nl.