Veritas te koop om buitenlandse expansie te realiseren

donderdag 20 maart 2014

De Belgische winkelketen Veritas, met accessoires en do-it-yourself producten, wil de stap naar het buitenland maken en is daarom opzoek naar een investeerder die een deel van het bedrijf wil kopen. “Binnen België zijn er bijna geen extra groeimogelijkheden meer, daarom willen we uitbreiden over de grens,” vertelt CEO van Veritas, Ine Verhaert. “In 2015 willen we twee testwinkels openen, om in 2016 verder te expanderen.”

“We zijn opzoek naar een referentiepartner, oftewel een aandeelhouder die een belangrijk gedeelte van het kapitaal in handen krijgt. Die moet ons helpen met de verdere ontwikkeling van de webshop, maar vooral met uitbreiden van ons bedrijf over de grens. Eind juni beslissen we definitief waar we de eerste twee Veritas testwinkels in het buitenland willen openen.” Veritas wil de eerste winkels openen op locaties in Zuid-Nederland, Noord-Frankrijk tot aan Parijs of Noordrijn-Westfalen in Duitsland.

Op dit moment is Veritas eigendom van 7 families, in totaal 32 aandeelhouders. De winkelketen groeide de afgelopen vijf jaar met 70 procent en verwacht voor 2014 een omzetstijging van 13 procent tot ongeveer 128 miljoen euro. Het bedrijf trekt 3 à 4 miljoen euro per jaar uit voor de expansie naar het buitenland. De producten van Veritas zijn in Nederland al in de webshop te bestellen.