Victor de Bie creëert limited edition accessoire voor WFC

woensdag 24 februari 2010

Op maandag 22 februari presenteerde de talentvolle kunstenaar Victor de Bie een uniek mode-accessoire in opdracht van het World Fashion Centre. Het eerste exemplaar werd, ten overstaan van genodigden en bezoekers in de centrale hal van het WFC, overhandigd aan actrice Jasmine Sendar.

World Fashion Centre lanceerde in 2009 het event Future of Fashion, waarbij jaarlijks de modebranche in relatie wordt gebracht met de creatieve industrie. Vorig jaar beet digital mixed media artist Joseph Klibansky het spits af. Dit jaar bundelde kunstenaar Victor de Bie de krachten met het vooruitstrevende ontwikkel- en onderzoeksbedrijf Freedom of Creation uit Amsterdam. WFC directeur Edwin Denekamp legt uit: “Mode wordt steeds meer een lifestyle. Hoe kan je dat beter stimuleren dan diverse partijen uit te dagen samen een uniek en inspirerend product te creëren?”

Met behulp van het ‘apparaat van de toekomst’, een digitale 3-D printer produceerde De Bie een ring met drie verwisselbare hoofddeksels: een hoedje van papier, een kroon en Mickey Mouse-oren. Het accessoire werd gepresenteerd in een zwart doosje, als ware het een zwarte doos in een vliegtuig. Victor de Bie: “Diverse elementen zijn verzameld in dit doosje. De Mickey Mouse-oren staan voor de actuele modetrends, het hoedje van papier is afkomstig uit mijn werk en de mogelijkheid om te variëren is een knipoog naar Freedom of Creation, de vrijheid van creatie.”

De ringen zijn gemaakt in een beperkte oplage van 75 exemplaren.

De Future of Fashion expositie – met objecten van Freedom of Creation - is nog gedurende negen dagen te zien in de centrale hal van het World Fashion Centre in Amsterdam. Ook is de 3-D printer waarmee het kunstwerk van Victor de Bie geproduceerd is, live aan het werk te zien.

Future of Fashion
23 februari - 5 maart 2010
maandag tot en met vrijdag van 10.00 – 17.00 uur
World Fashion Centre (centrale hal)
Koningin Wilhelminaplein 13
1062 HH Amsterdam