Victoria's Secret Show 2013 gepresenteerd door Doutzen Kroes

dinsdag 24 december 2013

Topmodel Doutzen Kroes zal vanavond op Net5 de Victoria's Secret Fashion Show 2013 presenteren. De Victoria's Secret Fashion Shows zijn beroemd om de vleugels die de modellen dragen -dit keer werden er dertig paar vleugels gemaakt-, en de exclusieve Fantasy Bra's met diamanten.

In de show van dit jaar werd de Fantasy Bra, met een waarde van ruim 7,3 miljoen euro, gedragen door het Zuid-Afrikaanse model Candice Swanepoel. 'The Royal Fantasy Bra' werd ontworpen door juwelier Mouawad en is versierd met 4200 edelstenen, waaronder robijnen, gele saffieren en diamanten. De stenen zijn gezet in 18 karaat goud met een grote 52 karaat peer-vormige robijn die in het midden hangt.

De eerste Fantasy Bra werd in 1996 geshowd door topmodel Claudia Schiffer. Door de jaren heen droegen 'angels' als Gisele Bünchen en Alessandra Ambrosio achttien verschillende ontwerpen. Victoria's Secret werd in 1977 opgericht door Roy Raymond en inmiddels onderdeel van L Brand Inc., dat ook Pink, Henri Bendel en La Senza in de portefeuille heeft. Victoria's Secret heeft meer dan duizend winkels wereldwijd, waarvan één in Nederland, Schiphol. De netto omzet van de winkels bedroeg in 2012 3.638 miljoen euro, voor Victoria's Secret Catalogue en de webshop was de netto omzet 1.163 miljoen euro.