Vince beursgang een succes

maandag 25 november 2013

Het Amerikaanse luxe modebedrijf, eigendom van investeringsmaatschappij Sun Capital Partners, zag afgelopen vrijdag zijn pas-genoteerde aandelen met zo'n 50 procent stijgen naar een waarde van ongeveer 1,08 miljard dollar (798 miljoen euro). Als de banken die garant staan voor de beursgang hun opties volledig benutten, zal het aandeel van Sun Capital dalen naar 68 procent.

Het bedrijf verkocht alle tien miljoen de aandelen in het aanbod. In totaal werden na de beursgang op vrijdag ruim vier miljoen aandelen verhandeld. Daarmee werd Vince een van de drukst verhandelde bedrijven op Wall Street. Dat meldt Reuters.

Vince, dat in Nederland nog beperkt verkrijgbaar is via de luxe modeketen Pauw, werd in 2002 opgericht. Het merk verkoopt zogenaamde 'betaalbare' luxe, waaronder kasjmier truien van 250 euro en leren jassen van 800 euro. Het bedrijf, onder leiding van CEO Jill Granoff, rekent op meer vraag naar betaalbare luxe en op herstel van de Europese en Amerikaanse markten.

Vince is voornamelijk verkrijgbaar via diverse luxe warenhuizen in de Verenigde Staten, zoals Barneys New York en Saks Fifth Avenue, maar heeft ook eigen winkels. Per eind oktober telde het merk 21 eigen winkels en 6 outlets. Het bedrijf is van plan dit boekjaar nog zes filialen te openen.