Webshop Zalando opent outlet in Frankfurt

vrijdag 10 januari 2014

Webshop Zalando gaat een tweede outlet openen in het Duitse Frankfurt. De outlet, die wordt gebouwd in een oud filiaal van warenhuis Galeria Kaufhof, telt 1000 vierkante meter en heeft een assortiment van seizoensartikelen in de uitverkoop en geretourneerde artikelen. Ook artikelen die niet meer in optimale staat zijn, zullen in de winkel in de Bockenheimwijk te koop zijn.

De opening van Zalando's tweede outlet werd in de Frankfurtse krant Allgemeine Zeitung bevestigd door een woordvoerder van het internationale bedrijf. Hij voegde daar aan toe dat de nieuwe outlet cool en chique zal worden. In tegenstelling tot de winkel in de Duitse hoofdstad Berlijn, die in 2012 zijn deuren openende, is de nieuwe outlet open voor iedereen, dus ook mensen die niet online winkelen.

Planet Retail zegt over de opening dat 'het een verstandige stap is omdat het de webshop helpt oudere producten alsnog te verkopen.' Daarnaast vormt de outlet 'een plaatst waar het bedrijf in contact kan komen met consumenten die minder op het internet gericht zijn.'