Wederom scala aan creatief talent op Copenhagen Fashion Week

vrijdag 30 november 2012

FashionUnited nodigt 50 inkopers uit! Kopenhagen is door de jaren heen uitgegroeid tot één van de grootste modesteden ter wereld. Verdeeld over de Deense hoofdstad, vind je er tijdens de Copenhagen Fashion Week (2 tot 4 februari) de nieuwste collecties van meer dan 2400 merken, verdeeld over 5 beurzen. Nergens anders in Noord-Europa zijn zoveel gerenommeerde merken te bewonderen binnen 3 dagen. FashionUnited biedt 50 inkopers de kans om hierbij te zijn, inclusief gratis vliegticket en 2 overnachtingen in een 4* hotel. Lees verder hoe je hiervoor in aanmerking komt en welk talent je te wachten staat!

Wat veel mensen niet weten is dat de CFW, op Parijs na, het breedste merkenaanbod ter wereld laat zien en daarmee dus modesteden als Londen, New York en Berlijn overstijgt. Door vier concurrerende beurzen te verenigen en met een gratis shuttle eenvoudig bereikbaar te maken, zet de Deense hoofdstad bovendien een nieuwe trend. Naast een hoogwaardig merkenaanbod, zijn er tijdens de CFW 47 (!) catwalk shows bij te wonen van toonaangevende ontwerpers uit Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken, Engeland en Frankrijk bij te wonen. Maar liefst 14 daarvan vinden plaats op Gallery International Fashion Fair, op de naastgelegen Deense Muziek Academie, in de meest beroemde concerthallen van Scandinavië.

Scandinavisch talent
Al eerder berichtten we over het opvallende creatief talent dat jaarlijks is te bewonderen tijdens de CWF. Bijvoorbeeld Stine Riis, winaar van de H&M Design Award 2012 en een veelbelovend Deense designer, bekend om haar moderne ontwerpen. Of Nog zo’n talent is Yasamin Zafar, geboren in Iran, getogen in Denemarken, geroemd om onderscheidende en toch supercomfortabele designs. Of wat denk je van Stine Ladefoged, favoriet bij zowel Deense consumenten als de pers, met name de internationale Vogue. Trine Wackerhaus van het Deense merk Wackerhaus krijgt niets dan lovende recensies uit de hedendaagse scene (op de merkt sinds 2008 en winnaar van de Max Factor Design Award in 2010) en ook Michala Wiesneck (voormalig creatief directeur van het Deense merk DAY) lijkt meer dan succesvol met haar onlangs gelanceerde eigen label. Ook noemden wij al eerder Vibe Lundemark, designer van Tabernacle Twins en een grote naam in de Scandinavische modewereld.

Foreign Affair
Nog zo’n talent die we jullie ook absoluut niet willen onthouden is Marie Meilgaard, voormalig ontwerpster bij Bruun’s Bazaar, waarvoor ze onder andere de enorm populaire sublijn BZR bedacht en ontwikkelde. Vandaag de dag is Maria het brein achter Foreign Affair. De winnende formule van dit gehypete merk zit vooral in de prachtige eenvoud en duurzaamheid van kleding, ontwikkeld voor moderne vrouwen die altijd onderweg zijn. Absoluut een talent om te bezoeken tijdens de Gallery International Fashion Fair, maar een voorproefje vind je vast op www.fashionaffair.ca.

Met FashionUnited naar Copenhagen Fashion Week
Ben jij inkoper en wil je op uitnodiging van FashionUnited de Copenhagen Fashion Week, inclusief vliegticket en 2 overnachtingen in een 4* hotel? Vul hier het aanmeldingsformulier in en ontdek of je hiervoor in aanmerking komt!

www.gallery.dk

cfw.dk