Weer nieuw creatief directeur voor Leonard

donderdag 09 januari 2014

Het Franse modemerk heeft de Chinese Yiging Yin benoemd als creatief directeur. Haar eerste collectie voor het merk zal in maart tijdens Paris Fashion Week gepresenteerd worden.

Yiging Yin, die China op haar vierde verliet om naar Frankrijk te verhuizen en later aan de prestigieuze Ecole Nationale Supérieure des Arts Décoratifs studeerde, volgt de Italiaan Raffaele Borriello op. Borriello werkte de afgelopen drie seizoenen voor Leonard, terwijl zijn voorganger, Maxime Simoens, slechts een seizoen aanbleef. Simoens vertrok vlak na de overname van zijn gelijknamige merk door LVMH.

Yiging Yin zal naast haar werkzaamheden bij Leonard ook aan haar eigen gelijknamige merk blijven werken. Dat meldt Leonard in een persbericht. In die hoedanigheid heeft zij ondermeer voor de Franse modeketen Monoprix ontworpen, en ontwierp ook de jurk voor model Natalia Vodianova in een korte film voor het parfum Shalimar van Guerlain. Ook won zij in 2011 de Prix des Premieres Collections. Zij

Nathalie Tribouillard, de dochter van Leonard oprichter Daniel Tribouillard, nam het bedrijf van haar vader over. Het merk is tegenwoordig vooral heel populair in Azië, waar het 115 winkels heeft.