Werkstraf en boete voor stelend winkelpersoneel

maandag 25 november 2013

Drie medewerkers van Jack and Jones aan de Lijnbaan in Rotterdam hebben de winkel in januari van dit jaar bestolen van zo'n 13.000 euro aan geld en kleding. De 26-jarige Roy B., Rui P. van 23 en een derde ex-collega die minderjarig is, hebben werkstraffen opgelegd gekregen van respectievelijk 80 (voor de meerderjarigen) en 40 uur (voor de minderjarige). Ook moeten de eerste twee 400 euro schadevergoeding betalen aan Jack and Jones. Dat meldt de regionale krant De Havenloods Noord.

Op beelden van de beveiligingscamera's is te zien dat de drie verdachten zogenaamd teruggebrachte broeken aanslaan op de kassa en het geld in eigen zak stoppen. Ook halen ze in het magazijn alarmlabels van kleding die ze verstoppen en aan het einde van de werkdag meenemen.

De diefstallen kwamen aan het licht toen de bedrijfsleider van de zaak een fors tekort bemerkte na tellingen van de goederenvoorraad en het binnengekomen geld. "Een tekort van 700 euro is normaal, maar dit was alarmerend," zei de bedrijfsleider in de rechtzaal.