Wibra tekent Bangladesh-akkoord

dinsdag 11 februari 2014

Na Prénatal en Coolcat heeft ook Wibra het Bangladesh-akkoord getekend. Minister Lilianne Ploumen is blij. "Bedrijven die tekenen leveren een belangrijke bijdrage aan de inspanningen om de werkplaatsen van miljoenen textielarbeiders in Bangladesh veiliger te maken. Iedere modeketen, groot of klein, heeft daarbij een verantwoordelijkheid. Mooi dat ook Wibra deze heeft opgepakt," zegt ze tegen de NOS.

Ploumen viel in november vorig jaar openlijk uit tegen Wibra, Coolcat en Prénatal. Volgens de minister weigerden de kledingbedrijven om een handtekening te zetten voor betere werkomstandigheden in de Bengaalse textielindustrie.

Wibra zegt vanaf de ontwerpfase van het akkoord te hebben onderkend dat dit akkoord van toegevoegde waarde kan zijn voor de veiligheid van de werknemers in Bangladesh, mits de tekst van het akkoord, door het wegnemen van enkele onduidelijkheden, op een eenduidige manier zou kunnen worden uitgelegd. "Hoewel de tekst van het akkoord op dit moment nog altijd niet volkomen helder is en zodoende op sommige punten ruimte voor discussie laat, is hierin een positieve ontwikkeling zichtbaar. Daarnaast heeft Wibra vertrouwen in de integriteit van de ontwerpers van het akkoord. Zodoende is Wibra op 10 februari 2014 overgegaan tot ondertekening van het akkoord," laat het bedrijf weten in een persbericht.