Winstprognose Gap lager dan verwacht

vrijdag 22 november 2013

De Amerikaanse modegroep zag zijn aandelen met 2,1 procent dalen nadat het een winstprognose van tussen de 50 en 58 cent per aandeel in het vierde kwartaal had bevestigd. Analisten hadden een winstprognose van 69 cent per aandeel gemaakt.

De groep boekte in het derde kwartaal een netto winststijging van 9,4 procent naar 337 miljoen dollar (250,1 miljoen euro), iets boven de Wall Street prognose. De omzet steeg met 2,9 procent naar 3,98 miljard dollar (2,95 miljard euro).

Volgens voorzitter en CEO Glenn Murphy is de consument 'een beetje moe', mogelijk ook van de constante promotionele activiteiten in de modebranche. "We doen echt ons best niet te voorspelbaar te worden," zei hij in een telefoon interview met analisten. De groep zag de retailactiviteiten in het derde kwartaal dalen, hoewel er een verbetering was in oktober. De forse verkoop van de toen razend populaire gekleurde spijkerbroeken vorig jaar was nu ook moeilijk te evenaren. De vergelijkbare omzet steeg met 1 procent bij het merk Gap, bleef onveranderd bij Old Navy, en daalde met 1 procent bij Banana Republic.