Winststijging voor IC Companys in Q1

donderdag 08 november 2012

Nadat de winst over het afgelopen boekjaar met 60 procent kelderde, kan IC Companys in het eerste kwartaal van het nieuw boekjaar, 2012-2013, weer een lichtpuntje aan de horizon zien. Het Deense modeconcern rapporteerde over de eerste drie maanden een winststijging van 13 procent. In totaal was de operationele winst 166 miljoen Deense kroon (22,2 miljoen euro).

De omzet bedroeg 1,2 miljard Deense Kroon (160,9 miljoen euro): een stijging van 2 procent in vergelijking met het eerste kwartaal van vorig jaar.

Hoewel IC Companys - het moederbedrijf van merken als By Malene Birger, Inwear en Saint Tropez - in augustus bekend maakte zich vooral te richten op het premiumsegment en minder op fast fashion, groeide de omzet van de merken uit het laagste segment het hardst: met 15 procent. De operationele winst uit het fast fashionsegment steeg met 59 procent naar 18 miljoen Deense Kroon (2,4 miljoen euro)

De andere segmenten boekten ook geen slechte resultaten. De hoogst gepositioneerde merken - die met een omzet van 682 miljoen Deense kroon (91,4 miljoen euro) ook het meeste geld in het laatje brengen - boekten een omzetgroei van 11 procent en een winstgroei van 30 procent. De merken in het middensegment rapporteerden een winstgroei van 54 procent.

IC Companys laat weten dat er meer bestellingen zijn gedaan door winkeliers om de zomercollectie in te kopen. Toch verwacht het modeconcern dat de winst over het gehele boekjaar zal dalen.