Zalando roept 1500 paar schoenen terug

maandag 07 april 2014

Zalando heeft ruim 1500 paar schoenen teruggeroepen vanwege het risico dat deze te hoge waarden chroom 6 bevatten. Chroom 6 is zeer giftig en kan chronische allergieën veroorzaken. Volgens het Duitse Wirtschaftswoche gaat het om damesschoenen van Zalando's eigen labels Zign, Pier One, Taupage en Zalando Collection. De schoenen zijn geproduceerd in fabrieken in Italië, Spanje en Taiwan.

Wirtschaftswoche liet de schoenen testen. Volgens het tijdschrift is het probleem ruim een half jaar geleden geconstateerd bij de Zalando outlet in Berlijn. Uit onderzoek bleek dat de toegestane hoeveelheid chroom 6 in sommige gevallen ruim 13 keer werd overschreden. Chroom wordt gebruikt bij het looien van leer. Het is goedkoop en effectief, maar slecht voor het milieu en oxideert in UV-licht tot het zeer giftige Chroom 6.

Zalando heeft maandag 7 april een persverklaring gepubliceerd waarin het bedrijf laat weten dat het terugroepen van de schoenen een voorzorgsmaatregel betreft. Deze week worden de schoenen verder getest en de uitslag wordt binnen enkele dagen verwacht. Zalando laat verder weten dat bij het bedrijf nog geen gevallen van allergische reacties zijn gemeld. Het gaat om vijf modellen damesschoenen. Lees hier om welke modellen het gaat.