Boetiek Inn begint sokkenwebshop

dinsdag 07 september 2010

Boetiek Inn uit Sliedrecht heeft een originele vorm gevonden van het inrichten van een webwinkel. Vanaf april van dit jaar runt eigenaresse Evelien Prinssen behalve haar eigen boetiek ook een onalledaagse online shop; in sokkenabonnementen.

“Het was al langer een wens van mij om iets online te doen,” licht Prinssen het initiatief toe. “Maar in eerste instantie zag ik een online versie van mijn eigen winkel niet zitten. Niet alleen omdat ik opzag tegen een mogelijke stroom retourzendingen en de bijbehorende rompslomp, maar ook omdat ik van mening ben dat de verkoop van kleding in een ‘echte’ winkel beter tot zijn recht komt. Dan kun je mensen adviseren en behulpzaam zijn. Online is dat veel moeilijker.”

Vandaar dat Prinssen besloot haar webshop sokabonnement.nl in te richten met het ultieme basisstuk: sokken. In haar online verkooppunt zijn blauwe, grijze of zwarte sokken te bestellen van het merk Petrol. “Met dat merk heb ik goede ervaringen opgedaan in de winkel. Het is One size fits all voor de maten 39 tot 46.”

Extra bijzonderheid is de wijze waarop de sokken aan te schaffen zijn: in abonnementvorm. Consumenten kunnen kiezen voor twee keer of vier keer per jaar een set van vier paar verse sokken op de deurmat. “Vooral de cadeau-abonnementen lopen erg goed,” vertelt Prinssen. Zo goed zelfs dat Prinssen nu nadenkt over uitbreiding van haar online filiaal met basics als t-shirts voor heren.