Brussel moet met nieuwe beurs modehoofdstad worden

woensdag 18 september 2013

Brussel krijgt voor het eerst sinds 2007 weer een modevakbeurs. In Paleis 10 in Brussels Expo moet op 2 en 3 februari de eerste editie plaatsvinden van Nice to meet you. Het doel: Brussel modehoofdstad maken van België, Nederland en Noord-Frankrijk.

In de zomer van 2012 vond voor het laatst een modebeurs plaats in België: Gallery2020. De Antwerpse beurs - georganiseerd door Fairsconsult en Squadra Media, uitgever van Belgische modevakbladen - beleefde een rustige zomereditie met 150 exposanten. In de winter kwam er geen beurs meer. Te weinig exposanten, en te weinig bezoekers bij eerdere edities.

Voor de komst van Gallery2020 moest België het ruim anderhalf jaar zonder modevakbeurs doen. Het Antwerpse Afair werd in 2009 afgelast, vanwege een tekort aan financiële middelen. Afair - voor het eerst georganiseerd in januari 2006 - was in november 2007 gefuseerd met Brusselse modebeurs Brussels Fashion Fairs. Vanaf januari 2008 vonden de twee beurzen gezamenlijk plaats in de Antwerp Expo

Nice to meet you eerste beurs in Brussel sinds 2007

Eén van de organisatoren van Gallery2020, Squadra Media, waagt met Nice to meet you een nieuwe gok. "Onze bladen Pure en Label besteden veel aandacht aan wat zich op de winkelvloer ontwikkelt,” zegt algemeen directeur Luc Van Ginneken van Squadra Media. Op Nice to meet you wil de uitgever, naast een breed aanbod mode-artikelen, ook inspiratie en vakkennis aanbieden.

Squadra Media organiseert het evenement samen met Brussels Fairs & Exhibitions (BFE). “We willen de boetiekhouders helpen om de vinger aan de pols te houden met de snelle evoluties in prêt-à-porter,” zegt David Boon, general manager van de Brussels Expo Group, waarvan BFE deel uit maakt.

Nice to meet you zal bestaan uit drie segmenten: Every day essentials met vooral klassiekers, Extra ordinary elements, met merken die out of the box-denken en het hoogmodische Street style basics. Naast collectiepresentaties organiseert Nice to meet you lezingen van bloggers en etaleurs. Ook is er aandacht voor studenten van de Antwerpse Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en het Brusselse La Cambre, modetijdschriften en trends.

Foto groot: Paleis 10 in Brussels Expo, de locatie voor Nice to meet you